marți, 2 august 2011

Top 5 accidente


5-Accidentul aviatic de la Tenerife
Pe 27 martie 1977, 2 Boeinguri 747, unul ce apartinea companiei Pam Am iar celalalt al companiei KLM s-au ciocnit pe aeroportul din Tenerife provocand moartea a 583 de oameni.Accidentul a avut loc din cauza pistelor aglomerate si a vizibilitatii reduse.Acheta a stabilit ca pilotul avionului KLM este vinovat de producerea accidentului pentu ca nu a respectat indicaţiile turnului de control.Este cel mai mare accident din istoria aviatiei.
 
4-Explozia de la Halifax
Catastrofa s-a intamplat in data de 6 decembrie 1917. În incident a fost implicat nava franceză SS Mont Blanc care transporta material exploziv şi care s-a ciocnit cu Imo o navă norvegiană fără încărcătură, care era destinată participării la războiul din Belgia. In urma coliziunii pe nava franceză izbucneşte un incendiu urmat de o explozie.Unda de soc a exploziei a distrus orasul Halifax si a cauzat moartea a 2000 de oameni si a 9000 de raniti. Explozia de la Halifax ramane cea mai mare explozie cauzata accidental de mana omului.
 
3-MV Dona Paz
Pe data de 20 decembrie 1987 bacul MV Dona Paz pe care se aflau 4000 de pasageri se ciocneste cu petrolierul MT Vector in stramtoarea Tablas, dintre insulele Filipine.Lovitura cauzeaza un incediu pe petrolier ce se raspandeste si pe MV Dona Paz.Focul se raspandeste repede si in 4 ore ambele vase se scufunda provocand moartea tuturor cu exceptia a 26 de oameni de pe MV Dona Paz.Este cel mai mare dezastru maritim pe timp de pace din istorie.
 
2- Dezastrul de la Bhopal
Dezastrul de la Bhopal a avut loc in data de 3 decembrie 1984 in orasul Bhopal din India.Dezatrul a constat in eliberarea accidentala a 40 de tone de izocianat de metil MIC gazos de la o fabrica de pesticide. Bhopal este adesea citat ca cel mai mare dezastru industrial din lume.Se estimeaza ca 16000 au murit din cauza bolilor ce au aparut  de pe urma acestei scurgeri de gaz si alte 500000 de persoane au fost expuse chimicalelor periculoase.
 
1-Dezastrul de la Cernobal
Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major în Centrala Atomoelectrică Cernobîl, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.A avut loc in apropiere de orasul Pripiat, Ucraina. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitaţii radioactive s-a îndreptat spre părţile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei şi părţile estice ale Americii de Nord.Se estimeaza ca 985000 de oameni au murit de pe urma cancerului aparut de pe urma radiatiilor.



Scuzati greselile de orice fel
Surse: wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu